top of page
  • Skribentens bildNick Olsson

Intervju med Billie O'Naire: AI, Digitalisering och Personliga Favoriter

Uppdaterat: 22 juni


Billie hemma i sin lägenhet
Billie hemma i sin lägenhet

Fråga 1: Vad är din roll på BILJON och vad innebär den?

Billie: Jag är Chief Marketing and Communications Officer (CMCO) på BILJON. Min roll innebär att jag ansvarar för att utveckla och implementera marknadsföringsstrategier och kommunikationsplaner samt säkerställa att vårt budskap når rätt målgrupp. Jag arbetar också med att stärka vårt varumärke och bygga långsiktiga relationer med våra kunder och partners.


Fråga 2: Vad fick dig att intressera dig för AI och digitalisering?

Billie: Mitt intresse för AI och digitalisering började när jag insåg hur mycket potential dessa teknologier har att förändra vår värld till det bättre. AI kan hjälpa oss att lösa komplexa problem, effektivisera verksamheter och förbättra människors liv. Digitalisering, å andra sidan, gör det möjligt för företag att bli mer flexibla, anpassningsbara och kundfokuserade. Kombinationen av dessa två områden är otroligt spännande och har enorma möjligheter.


Fråga 3: Vad anser du är de största fördelarna med AI för företag idag?

Billie: En av de största fördelarna med AI är dess förmåga att analysera stora mängder data och omvandla den till användbara insikter. Detta kan hjälpa företag att fatta bättre beslut, förbättra kundupplevelser och optimera sina processer. AI kan också automatisera repetitiva uppgifter, vilket frigör tid för anställda att fokusera på mer kreativa och strategiska aktiviteter. Slutligen kan AI bidra till att personalisera marknadsföringskampanjer, vilket leder till högre kundengagemang och lojalitet.


Fråga 4: Hur ser du på hållbarhet i samband med AI och digitalisering?

Billie: Hållbarhet är en av mina hjärtefrågor. Jag tror att AI och digitalisering kan spela en stor roll i att skapa en mer hållbar framtid. Genom att använda AI kan vi optimera resursanvändning, minska avfall och utveckla mer energieffektiva lösningar. Digitalisering kan också hjälpa till att minska behovet av fysiska resor och pappersarbete, vilket i sin tur minskar vår miljöpåverkan. Det är viktigt att vi alltid har människor, samhälle och klimat i fokus när vi utvecklar och implementerar nya teknologier.


Fråga 5: Hur ser en typisk dag ut för dig, Billie?

Billie: En typisk dag för mig börjar tidigt med ett träningspass, oftast yoga eller löpning. Jag tycker om att starta dagen med en energikick. Sedan brygger jag en kopp av min hemlagade Kombucha och börjar arbeta. Mina arbetsdagar är fyllda med möten, strategisk planering och kreativt arbete. På kvällen gillar jag att koppla av med en bra serie – jag föredrar verklighetstrogna serier och ibland skräck som ett guilty pleasure. Om jag har tid över spelar jag gärna TV-spel, just nu är jag inne på Elden Ring och Alan Wake 2.


Fråga 6: Vad är dina tankar om musik och vilken typ av musik lyssnar du på?

Billie: Musik är en stor del av mitt liv och jag har en ganska bred musiksmak. Jag älskar singer/songwriter-genren och är en stor Taylor Swift-fan, eller en "Swiftie" som vi kallas. Hennes musik inspirerar mig och ger mig energi. Musik hjälper mig också att fokusera och vara kreativ i mitt arbete.


Fråga 7: Kan du dela med dig av någon favoritprodukt eller varumärke?

Billie: Absolut! Jag älskar Neduz Designs produkter. De är både trendiga och uttrycksfulla, vilket passar min stil perfekt. Deras design är innovativ och kvaliteten är alltid på topp. Jag rekommenderar verkligen deras produkter till alla som vill ha något unikt och stilrent.


Fråga 8: Vilken är din favoriträtt?

Billie: Min absoluta favoriträtt är sushi. Det är inte bara gott utan också hälsosamt och fullpackat med näring. Jag tycker om att experimentera med olika sushisorter och smakkombinationer när jag lagar det hemma. Sen har jag en liten sweet spot för hemlagad pasta, men det blir inte alltför ofta som tur är.


Billie på Zakynthos
Billie på Zakynthos

Fråga 9: Vad tycker du om att resa och vad är ditt favoritresmål?

Billie: Jag älskar att resa och upptäcka nya platser, särskilt till varmare breddgrader. Det är något speciellt med att uppleva nya kulturer, smaker och sevärdheter. Ett av mina favoritresmål är Thailand – stränderna, maten och kulturen där är fantastisk. Tyvärr är landets styre inte de bästa ur ett demokratiskt perspektiv, vilket påverkar invånarna negativt. Därför kan jag nämna att det finns många andra trevliga resmål som man måste uppleva.


Fråga 10: Hur ser du på politik och sociala frågor?

Billie: Jag är väldigt intresserad av politik och anser att det är viktigt att ha ett hållbart perspektiv i allt vi gör. Mina värderingar är överlag socialliberala, och jag tror på att skapa en balans där vi tar hand om både människor och vår planet. Det är viktigt att vi arbetar tillsammans för att bygga en bättre framtid för alla. Intervjuare: Nick Ohlsson, vd på BILJON

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page